تحقیق در مورد موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 15 صفحه
قسمتی از متن .doc :
موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی، یکی از چالشهای جدی اکثر کشورها به ویژه، کشورهای در حال توسعه است، سیاستمداران و اندیشمندان مجامع علمی در جهان سوم درصدد برآمده اند برای کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در مراحل کاشت، داشت و برداشت و مراحل توزیع و مصرف چاره اندیشی کنند. بر همین اساس ضرورت دارد به خط مشی سیاست کلان، راهکارهای عملی و اجرایی جهت جلوگیری از ضایعات از جانب دولت و نیز بالا بردن سطح آگاهی عمومی در کاهش ضایعات اهمیت داده شود. در این مقاله همچنین مسایل مبتلا به مراحل کاشت، داشت و برداشت و نیز مرحله مصرف، تاثیر ضایعات در قیمت غذایی کشور، اثر فرسودگی ماشینهای کشاورزی در افزایش ضایعات، حمایت از کشاورزان در جهت افزایش بهره وری، اصلاح نظام خرید تضمینی، بسته بندی، خود کفایی در غلات در افق ده ساله، سهم کشاورزی در عوامل تولید ملی و ارزش تولید در اقتصاد ملی تجزیه و تحلیل شده است. در بخش دیگری از مقاله برنامه کنار گذاری کشت محصول (Set aside)، سیاستهای کاهش هزینه مبادله (Transaction cost)، کاهش یارانه بعضی از محصولات غذایی، بکارگیری مناسب خرید تضمینی، افزایش کیفیت بسته بندی، کاهش ضایعات از طریق بازاریابی مناسب (کارایی سیستم بازاریابی و ضایعات در سیستم بازاریابی) و نقش مجموعه فعالیت های بازاریابی، وظیفه متخصصین بازاریابی و پرهیز از دور باطل تولیدات نامناسب، نقش بازاریابی نامناسب و در افزایش ضایعات مورد بحث قرار گرفته است. با توجه به اهمیت استراتژیک بخش کشاورزی در ارزش تولید ناخالص کشور و ارزش صادرات غیر نفتی و اشتغال کشور کاهش ضایعات می تواند علاوه بر افزایش عملکرد محصولات زراعی و باغی، در ایجاد اشتغال، توسعه صادرات غیر نفتی و ایجاد امنیت غذایی از اهمیت بالایی برخوردار است.لغات کلیدی: کاهش ضایعات، امنیت غذایی، اصلاح نظام خرید تضمینی، برنامه کنار گذاری کاهش هزینه مبادله، کیفیت بسته بندی، بازاریابی مناسب مقدمه:یکی از سیاستهای جدی دولتها در امر امنیت غذایی، کاهش ضایعات غذایی است و از طرف دیگر سازمان FAO راههایی را برای جلوگیری از ضایعات مواد غذایی به مسئولان کشاورزی و تأمین کنندگان موادغذایی دولتهای عضو، ارائه داده است.موضوع با اهمیتی که دولتمردان هر کشوری باید درنظر بگیرند تعیین خط مشی کلان در رابطه با کاهش ضایعات می باشد و بعد از تعیین خط مشی و سیاست کلان بایستی مسئولیتها و وظایف، سازمانهای خصوصی و دولتی مشخص و تعیین شود. در این راستا باید دو راه حل در نظر گرفته شود. راه حل اول مربوط به بالا بردن سطح آگاهی عمومی در کاهش ضایعات از طریق روشهای جلوگیری از ضایعات می باشد. البته این راه حل در روند درازمدت ثمردهی خواهد داشت. راه حل دوم مربوط به تدوین سیاستها از طرف دولتها می باشد. اجرای این سیاستهای بعد از تدوین اثرگذاری سریعتری در کاهش ضایعات خواهد داشت. بطور مثال کاهش سوبسید نان از طرف دولت می تواند سریعاً بر مصرف نان تأثیر گذارد.تأکید بر دو راه حل فوق به علت افزایش جمعیت و کاهش منابع طبیعی، امکانات و منابع محدود می باشد و پاسخگویی به نیاز غذایی افراد بتدریج از جانب مسئولان دولتی مشکل می شود، غذا و امنیت غذایی نه تنها وجه اقتصادی – اجتماعی دارد، بلکه به تازگی چهره سیاسی گرفته و به عنوان ابزار سیاسی مورد استفاده کشورهای صنعتی قرار می گیرد.با توجه به شرایط فعلی اقتصاد و کاهش درآمد ارزی در کشور باید، از امکانات استفاده بیشتری کرد، تا تولیدات را افزایش داد و از بند واردات رها شد و نهایتاً از هدر رفتن ارز جلوگیری کرد.در این مقاله هدف بر این است، اهمیت جلوگیری از ضایعات بیشتر شکافته شود و نیز روشهای اقتصادی جلوگیری از ضایعات مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرارگیرد و در پایان پیشنهادات و نتایج ارائه خواهد گشت.مروری بر مطالعات انجام یافته درخصوص ضایعات محصولات کشاورزیمهمترین مطالعات انجام شده در مورد ضایعات نان را می توان به صورت ذیل بیان نمود:1- «قیمت تعادلی نان»، محسن محسنین، (1373). سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی.در این تحقیق که هدف از آن تعیین قیمت تعادلی نان بود، 55 نانوایی (تافتونی، بربری، لواشی، سنگکی و نواری) و 528 خانوار معمولی ساکن در تهران از لحاظ مصرف و ضایعات نان مورد بررسی قرارگرفته اند. بررسی های انجام شده نشان می دهد که ارتباط ضعیفی بین مجموع مخارج و مقدار مصرف سرانه نان وجود دارد و میزان ضایعات برابر 5/12 درصد مقدار خرید نان است. بیشترین ضایعات، در خانوارهای کم درآمد دیده شده و با افزایش تعداد افراد خانوار درصد ضایعات نیز افزایش می یابد. همبستگی ضایعات سرانه با تحصیلات و سن همسر منفی است.2- «گزارش نتایج کیفی و ارزش نانوایی ارقام گندم کلیه نقاط ایران» (1367) پرویز ایرانی، موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، واحد تکنولوژی شیمی و غلات، کرج.در این تحقیق 5231 نمونه از بذور کلیه نقاط ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و از نتایج آن می توان گفت که در انتخاب ارقام گندم باید از ارقامی که دارای مقطع آردی هستند خودداری نمود و بیشتر گندم با دانه های شیشه ای را برگزید. چون دانه های آردی اکثراً از کیفیت ضعیف تری برخوردارند و به دلیل ایجاد حالت چسبندگی، مشکلات زیادی را در امر آسیاب کردن به وجود می آورند، خسارت آفت سن و مرض فوزاریوم، روی گندم های دانه نرم، بیشتر بوده و کیفیت نانوایی آنها را کاهش می دهد. در ضمن سایر نتایج تحقیقات نشان داد که برای تهیه نان مرغوب، آرد باید حداقل یک تا دو ماه برای ادامه فعل و انفعالات و استراحت در سیلو باقی بماند و درضمن باید سه مرحله اصلی (بهم زدن خمیر، زمان تخمیر و مرحله پخت) کاملاً رعایت شود.3- موضوعی تحت عنوان جلوگیری از ایجاد ضایعات در محصولات فاسد شدنی که ناشر آن سازمان FAO است توسط علیرضا قدیمی با همکاری منصور عباس آبادی در سال 1379 در گروه پژوهشی استراتژیهای ملی و کشاورزی پایدار موسسه پژوهشهای برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی ترجمه شده است. در این مقاله به موضوعاتی همچون اهمیت محصولات فاسد شدنی، عوامل مرتبط با سیستمهای پس از برداشت و محصولات ریشه ای و غده ای اشاره شده است. در این گزارش بیشتر بر روی روشهای فنی جلوگیری از ضایعات، روشهای انبارداری و سردخانه ای، جلوگیری از ضایعات و روشها و طریقه حمل و نقل تأکید گردیده است.4- در زمینه ضایعات مقاله دیگری تحت عنوان «تعیین و ارزیابی اقتصادی گندم در زمان برداشت و خرمنکوبی در مناطق هرات، مروست و ابرکوه استان یزد» در سال 1376 توسط محمود حمیدنژاد و بقیه بررسی شده که در فصلنامه شماره 34 موسسه پژوهش های برنامه ریزی و اقتصاد کشاورزی در تابستان 1380 انتشار یافته است این مقاله به نحوه سیاستگذاری و برنامه ریزی مناسب در زمینه کاهش ضایعات محصول گندم منوط به فراهم بودن آمار و اطلاعات مربوط بر میزان و ارزش ضایعات این محصول در مراحل مختلف تولید تا مصرف می باشد، پرداخته است و همچنین عوامل موثر بر آن را در هر یک از مراحل بررسی نموده است بخش اول این تحقیق به تعیین میزان ضایعات گندم در زمان برداشت و خرمنکوبی در استان یزد پرداخته و بخش دوم به ارزیابی اقتصادی این ضایعات اختصاص یافته است.
سایر محصولات :
تحقیق در مورد موضوع بحث انگیز روند افزایشی ضایعات مواد غذایی
تحقیق در مورد...
تحقیق بررسی حقوقی، چارچوب قانون عملیات بانکی بدون رباتحقیق بررسی حقوقی، چارچوب قانون عملیات...
تحقیق بررسی افت تحصیلی در مدارس راهنمایی تحصیلیتحقیق بررسی افت تحصیلی در مدارس...
تحقیق در مورد موزهتحقیق در مورد...
تحقیق بررسی نظریه اصالت روانتحقیق بررسی نظریه...
تحقیق بررسی عملکرد سیاستهای حمایتی دولت در بخش کشاورزی ایرانتحقیق بررسی عملکرد سیاستهای حمایتی دولت در...
تحقیق بررسی علل افت تحصیلیتحقیق بررسی علل افت...
تحقیق بررسی شبکههای فشار ضعیف و 20 کیلوولت و راههای پیشگیری از حوادث آنهاتحقیق بررسی شبکههای فشار...
تحقیق در مورد موتورهای شش زمانه 10صتحقیق در مورد موتورهای شش زمانه...
تحقیق بررسی حقوق زن در اسلامتحقیق بررسی حقوق زن...
تحقیق بررسی تطبیقی خانواده در استعمار فرانوین و تفکر دینیتحقیق بررسی تطبیقی...
تحقیق در مورد موتور درون سوزتحقیق در مورد موتور درون...
تحقیق بررسی تاثیر ارتباط مستمر اولیا و مربیان در پیشرفت تحصیلی دانشآ مو ز ا نتحقیق بررسی تاثیر...
تحقیق بررسی اثر بخشی درمان یکپارچه توحیدی در کاهش بزهکاری زندانیانتحقیق بررسی اثر...
تحقیق در مورد موانع سعادت در قرآنتحقیق در مورد موانع...
تحقیق برد نمونهتحقیق برد نمونه...
تحقیق بر علیه گسترش بیابانتحقیق بر علیه گسترش بیابان...
تحقیق بخش بیومکانیک و مهندسی ورزشتحقیق بخش بیومکانیک و مهندسی ورزش...
تحقیق در مورد مواد قالبگیری 12 صتحقیق در مورد مواد قالبگیری 12 ص...
تحقیق بحران آبتحقیق بحران آب...
تحقیق بتن کفی 10 صتحقیق بتن کفی 10 ص...
تحقیق بتن ضد آبتحقیق بتن ضد آب...
تحقیق در مورد مواد شیمیایى که مى خوریمتحقیق در مورد مواد شیمیایى که مى...
تحقیق بتن سبکتحقیق بتن سبک...
تحقیق بایدها و نبایدهای کارگزاران از دیدگاه امام علیتحقیق بایدها و نبایدهای کارگزاران از...
تحقیق باورهای غلط درباره ورزش بدنسازیتحقیق باورهای غلط درباره...
تحقیق بانک خازنیتحقیق بانک خازنی...
تحقیق در مورد مواد اولیه پروتئین حیوانی در تغذیه طیورتحقیق در مورد...
تحقیق بافت دان و عملکرد مرغ گوشتیتحقیق بافت دان و عملکرد مرغ گوشتی...
تحقیق بافت اسکلرانشیمتحقیق بافت اسکلرانشیم...
تحقیق باطریتحقیق باطری...
تحقیق بازاریابی گوشت طیورتحقیق بازاریابی گوشت طیور...
تحقیق در مورد مهدویت درادیان الهیتحقیق در مورد مهدویت درادیان الهی...
تحقیق بازاریابی اعتمادیتحقیق بازاریابی اعتمادی...
تحقیق بازار کار برق صنعتیتحقیق بازار کار برق صنعتی...
تحقیق در مورد مهارت های زندگی 10 صتحقیق در مورد...
تحقیق باتریتحقیق باتری...
تحقیق با کمر درد چه کنیمتحقیق با کمر درد...
تحقیق با طب سوزنی آشنا شویمتحقیق با طب سوزنی آشنا...
تحقیق ایمنی در خانهتحقیق ایمنی در خانه...
تحقیق در مورد منطق و فلسفه 24 صتحقیق در مورد منطق...
تحقیق ایروبیکتحقیق ایروبیک...
تحقیق اکولوژی درخت انگورتحقیق اکولوژی درخت انگور...
تحقیق اکوسیستمتحقیق اکوسیستم...
پاورپوینت “ Photoacoustic Spectroscopy ”پاورپوینت “ Photoacoustic Spectroscopy ”...
تحقیق در مورد مناسبات معرفتى حاکم بر عرفان و محیط زیستتحقیق در مورد مناسبات معرفتى...
تحقیق اکسیژنتحقیق اکسیژن...
تحقیق ایست قلبی و تنفسیتحقیق ایست قلبی...
تحقیق ایرانى ها داستان هم نمى خوانندتحقیق ایرانى ها داستان...
تحقیق در مورد منابع «نیروهای» انسانیتحقیق در مورد منابع «نیروهای»...
پاورپوینت در مورد تغذیه سالمپاورپوینت در مورد آموزش کارآفرینی
پاورپوینت در مورد تاریخچه روانشناسی
تحقیق در مورد زمین شناسی
پاورپوینت در مورد ریاضی سوم دبستان(پاسخ به فعالیت سرگرمی و معمّا صفحه 60 کتاب درسی )
پاورپوینت در مورد مدیریت منابع انسانی در ورزش و تفریحات سالم(ارزش ها)
پاورپوینت در مورد سرطان پروستات
آموزش حقوق شهروندی
آشنایی با قوانین مالی و محاسباتی
پاورپوینت در مورد مخلوط
پاورپوینت در مورد مدیریت زخم های فشاری
آدیپوکین ها
تحقیق در مورد وضع فرهنگی و سیاسی عصر ائمه 10 ص
آزمایشگاه شیمی معدنی(1)
آشنائی با تحول در نظام اداری
اهمیت توجه به زنان وابسته به مواد هنگام زایمان
آب سبز آب آبی
تحقیق در مورد گوگرد Smffmr
پاورپوینت در مورد اعداد مقدس
انسان
اهداف، سؤال، فرضیه
تحقیق در مورد کبد
پاورپوینت در مورد نور پردازی در ماکروگرافی
پاورپوینت در مورد کار گروهی
پاورپوینت در مورد زندگینامه ی خوارزمی(ریاضی و نجوم)
پاورپوینت در مورد طب اسلامی و طب مسلمانی
اهمیت کنترل مواد غذایی در سطح عرضه و برنامه های آینده
پاورپوینت در مورد کانابیس
تحقیق در مورد انگور 17 ص
آلاینده های موادغذائی
پاورپوینت در مورد تغذیه سالم
پاورپوینت در مورد کلیات فارماکولوژی
پاورپوینت در مورد خرس و خرس قطبی(تحقیق دانش آموزی)
تحقیق در مورد سرکه 17ص
پاورپوینت در مورد فصد
تحقیق در مورد زندگانی امام رضا
پاورپوینت در مورد آموزش کارآفرینی
پاورپوینت در مورد حسابداری مالیاتی
تحقیق در مورد تولید پرتو x 33 ص
پاورپوینت در مورد تغذیه وریدی در نوزادان
پاورپوینت در مورد کمر درد های ناشی از کار
پاورپوینت در مورد APA
تحقیق در مورد تربیت 14 ص
پاورپوینت در مورد تاریخچه روانشناسی
تحقیق در مورد گندم 15 ص
پاورپوینت در مورد کارگاه آموزشی آشنایی با نظام آموزش کارکنان ودستورالعمل های آن
پاورپوینت در مورد 94 193 karga niyazsanji 2
تحقیق در مورد آبزی پروری سردابی
پاورپوینت در مورد تعمیرات سخت افزار موبایل
پاورپوینت در مورد تغذیه وریدی در نوزادان
پاورپوینت در مورد توپولوژی شبکه
پاورپوینت در مورد حسابداری مالیاتی
پاورپوینت در مورد تعالی سازمانی با تمرکز برمدیریت منابع انسانی
پاورپوینت در مورد توسعه اقتصاد ورزش با تاکید بر حضور بخش خصوصی
پاورپوینت در مورد 94 193 karga niyazsanji 2
پاورپوینت در مورد تعریف فرآیند
پاورپوینت در مورد تدوین پایان نامه
پاورپوینت در مورد 1 tojihi
پاورپوینت در مورد ارزیابی عملکرد سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با نگاهی به (فرهنگسرا ها)
پاورپوینت در مورد تغذیه سالم
پاورپوینت در مورد تعریف فرآیند
پاورپوینت در مورد تاریخچه خدمات بیمارستانی
پاورپوینت در مورد تعالی سازمانی با تمرکز برمدیریت منابع انسانی
پاورپوینت در مورد برنامه های کنترل وپیشگیری از بیماری بروسلوز طی 10 سال گذشته در استان یزد
کلمات کلیدی :نظام خرید ضمینی اصلاح نظام خرید برنامه کنار گذاری کاهش هزینه مبادله محصولا فاسد شدنی سطح آگاهی عمومی ضایعا مواد غذایی کاهش ضایعا این مقاله امنی غذایی این حقیق خرید ضمینی بسه بندی موضوع بحث برنامه ریزی بازاریابی مناسب ضایعا غذایی افزایش کشاورزی جلوگیری محصولا
- ۹۶/۰۹/۰۷